#CanariaCamp - leirikuulumiset

11.02.2013

Moi

Nyt on kolme päivää takana Cran Kanarialla ja hyvältä vaikuttaa! Kelit on suosinut ja13020078.jpg maasto vaikuttaa otolliselta hyvälle viikon rypistykselle. Mulla on vuokrapyöränä jenkkirauta isoilla pyörillä, aika hyvä treenipyörä. Painaa sopivan paljon ja on täysjousto, joten on mukava ajella alamäkeä myös. Enkä voi Free Motionin toimintaa moittia, kyllä on hyvää palvelua! Pyörän ja varusteet voin jättää sinne yöksi ja aamulla juoksen alle kahdeksan minuuttia sinne. Sieltä sitten varustaudun ja otan pyörän, simppeliä! Ja niin, se on huollettu joka päivälle :) Sitten mennään vähän tarkemmin päiviin.

Matkustuspäivä

Päivä alkoi sadistisesti nollan tunnin unilla jatkaen leffan katselua vuorokauden rajan ylitse. Puoli yksi lauantai yönä lähdimme hakemaan vaaria, josta suuntasimme bussiasemalla. Siitä bussilla 2h20min Hesa-Vantaalle. Koitin nukkua ja kai onnistuinkin. Muistan olleeni tietoinen ekan tunnin, mutta tokan ilmeisesti nukuin kunnolla. Sitten kentällä oleskelua 03:30-06:00 ja sitten koneeseen. Laitoin korvatulpat ja nukuin aikalailla ekat 5tuntia lennosta. Vikan tunnin räpläsin iPadia, jonka otin kotoo mukaan :) Angry Birds on hyvää ajankulua, mutta tärkeämpi on yksi julkaisu siellä. Sitten kentälle, josta taksilla tänne Playa del Inglesiin. Majoituttiin ja lähettiin käymään pyörävuokraamolla. Hoidin varauksen ja talletusmaksut yms. Sitten ruokakauppaan, neljä säkkiä ruokaa tarttui mukaan :D Sitten saikin jo syödä :) Eka kunnon ruoka, teki hyvää :) Jotenkin oli vaikea ajatella ettei harjoittelisi, joten lenkkarit jalkaan ja rannan hiekkadyyneille juoksemaan. Juoksin siellä tunnin verran VK:ta. Ainoa miinus oli hiekka, joka menee lenkkareihin :D Muuten oli ihan mukava treeni ja hyvä päivä!

Ajopäivä 1 – omatoiminen

Aamulla suuntasin Free Motionille. Siellä odotti 29" kännäri. Toivottavasti on painava ja hidas, jottei helpolla pääse. Lähdin vähän katteleen pohjoiseen mitä löytyy, osittain maanantain nousuun. Pyörä osoittautui melko nopeaksi, mutta samalla nousuissa tarpeeksi hitaaksi, jottei pääse liian helpolla :)

Ekan treenin tarkoituksena oli totuttaa kinttuja taas oikeeseen kinnaukseen, tutustua pyörään, sekä ajajaa mäkeä kovalla teholla+sykkeellä. Kuinka se sitten onnistui? 13020071.jpgErinomaisesti! Aikoinaan mulle annettiin vinkki, että kannattaa juosta vähäsen esim. hiihdon päälle, avaa kuulemma hiusverisuonisto. Joten tästä lähin vedän lenkkareilla 10min alkuverryttelyn Free Motionille, sieltä saan joka kerta huolletun ja öljytyn pyörän valmiina päivän ajoon. Sitten otan tiskiltä mun kypärän ja kengät ja lähden reissuun! Sitten lenkki, ajoin maanantain reittiä kolmisen tuntia, teemalla mäet kovaa mennessä ja takas tullessa täysiä! Syke nousi aika mukavasti maukka-alueelle... Pyörä tuntuu aika hyvältä, enhän mää saa isopyörästä puolustaa.. ;) Olis se aika hieno laite ajaa. Renkaat vaan oli pumpattu 4barin paineeseen :D Sitten heitin pyörän sinne. Mekaanikot koitti mulle selittää renkaiden paineista, mutta käsin kokeileen :D Totes molemmat, että on vähän liian kovat. Hyvä puoli tässä huoneistossa on vieressä oleva uima-allas... :) Joten pieni pulikointi treenin päälle ja sitten palautusjuomaa ja nestetystä auringon paisteessa. Hienot on olosuhteet harjoitella, ja kyllä täällä aika jänniä polkujakin on.

Kävin vielä iltapalaks juoksemassa dyyneillä vähän maukkaa. Juoksin niin kauan ylös - alas kokoajan isompia ja isompia monttuja etsien, kunnes en enää jaksanut. VO2 Max kehittyy :) Juoksu on kivaa, jos on olosuhteet hyvät. Suomen vesisateessa se on aika tylsää.. 

Ajopäivä 2 – Grand Canyon XL ohjattu

Voi veljekset Veikka ja Maukka. Tänään oli hyvä treenipäivä! Aamusta juoksin Free Motionille, jossa varustautuminen, sekä pyörän nouto. Sitten odottelin lähtölupaa! Lähettiin ajamaan Grand Canyon XL:ää! Reitti oli pohjimmiltaan aika simppeli, ehkä jäykkispolkua, mutta silloin olisi kyllä kroppa aivan rikki. Reitti oli "tietä", mutta täysjousto oli aika tarpeellinen :D Eikä noita teitä voi ajaa oikein muulla kuin maastoautolla. Toi reitti on tosi ikävää ajaa, koska nousuissakin joutuu avaamaan iskaria, jottei selkäranka tuu päästä pihalle. Alaspäin tullessa taas kärsii paukutuksesta, kun renkaat on kovat, jottei kärmes purase.

Mulle tuli 4h treeniaikaa ja 72km matkaa :) Josta VK-alueella olin 1h10min ja MK-13020091.jpgalueella noin 22min. Eli kyllä ne ominaisuudet ainakin kehittyivät. Ajoin mäki melko lujaa :D Tai siis aluksi pari mäkeä sellaista keski-VK:ta, mutta lopuksi aloin kinnaamaan jo ylä-VK:lle. Yhden mäen ajoin alusta lähtien tappoasenteella ja loppuun niin paljon kuin lähti, kyllä hapotti :D

Eli treeni meni hyvin, mutta aluksi oli pelonsekaiset tunteet.

Lähtöpaikalla oli kaikenkarvaista sakkia, yksi nainen oli aivan pihalla, parilla lenkkarit, parilla kauheet hetekat, jotain 16 senttiä joustoa. Lopputulos oli se, että jaettiin ryhmä melkein heti :) Joten nopeemmassa ryhmässä olin mää vetämässä edellä, tanskalaiset isä ja poika, sveitsiläinen ja belgialainen. En tiedä mitenkä olivat ajatelleet ajavansa 8h reissun yhdellä pullolla, joten piti pitää pit stop vielä paluumatkalla. Paluumatkalla oli kauhee vastatuuli, kun pääsin vetovuoroon, löin aeroasentoon ja isoimman välityksen silmään. Tuuli oli vaan 10m/s vastaan. 36km/h oli perusvauhti jota mentiin viis kuus kilometriä. Seuraavaksi kun tuli risteys, tuli opas vetämään ja vaihtoi äkkiä tanskalaiselle, mun vuorolla tippuivat suoraan vetoon. Oli kuulemma ekakin setti aika rankka :D Vaikka peesissä vain istuivat :D Joten kokonaisuutena onnistunut päivä! Niin tosiaan, meinasi vajaaksi jäädä, joten kävin heittämässä vielä PK:ta päälle 50min :)

Käytiin vaarin kanssa vielä syömässä suomalaisessa ravintolassa, itse söin grill illan ateria. Aika täyttävä setti!

Huomenna mennään bussilla keskelle saarta, josta tullaan takaisin kylään. Tiedossa 1000m nousua, 2000m laskua ja 45km matkaa. Ja tarpeen vaatiessa, meen taas sakkolenkille :)

 

Mun reissua voi tutusti seurata Facebookissa mun urheilija profiilissa.

Ja Twitterissä sekä profiilissa, että hashtagillä #CanariaCamp joka on myös kotisivuilla. 

Ja myös Google Plussassa!

Toivottavasti huomenna ei Saharasta puhaltaisi hiekkaa niin kuin tänään!

-Perttu 

KOMMENTOI                  KOTISIVUKYSELY        KISAKALUSTOA MYYNNISSÄ

25.08.2019Himos Epic on eeppinen ja #himoshaaste oli rankka
14.06.2019Rapa roiskuu
16.02.2019Uusi jännittävä vuosi edessä
02.09.2018Himos Epic - rankin rupeamani ikinä?
28.08.2018Minä ja legenda - koutsina Puss Campillä
01.08.2018Uusi luku alkaa
10.12.2017Oodi täydellisyydelle?
08.10.2017Merida 96 Team Perttu Tune
09.09.2017Käännepiste
21.08.2017Varustespesiaali osa2

Siirry arkistoon »