Tämä oli Manse Epic vol 2

14.01.2017

”Kerrotaanpa pieni tarina. Tampereella asuu kummallista porukkaa, joilla on vieläkin kummallisemmat harrastukset.” Näillä sanoilla Perttu aloitti lokakuussa kertomuksensa kolmen hurjan ajomiehen syksyisestä yhteislenkistä. Tuolloin Perttu ajoi Pessin ja Ojalan kanssa. Tällä kertaa kaikki oli toisin, paitsi opas (joka on yhtä pimeä kuin aina).

IMG_dqj2p2.jpg

Medilaser MTB tiimi viettää yhteistoimintapäivää huomenna, mutta osa oli innokkaampia kuin toiset ja otti varaslähdön. 11:00 Rosendalh Scandicilta lähti kolme soturia kohti Kauppia. He olivat Taala-Jussi, Laihian mies ja shamaani. Ju$$i on tunnettu pitkän siivun mies Nokialta, jolla ei ole huonoja kelejä. Laihian vahvistus on eräs kisaskenessä paljon tavattu Arto, joka tykkää vetää auton rengasta metsässä. Shamaani, allekirjoittanut, vaikuttaa varsin selväjärkiseltä, mutta ajaa kauheasti Wattbikellä.

Varustuksena kaikilla oli hieman liian vähän vaatetta, osalla keliin sopimattomia pyöriä, onneksi myöhemmin tavattu Teemu täydensi ryhmää jäykkäperän muodossa. Retkikunta suoritti alkulämmittelyn Ranta-Tampellan massiivisella työmaalla ja aloitti seikkailunsa Naistenlahden voimalalta. Heti voidaan havaita tuttuja piirteitä lokakuulta, koska silloin: ”Alkuperäinen suunnitelma heitettiin aika pian Ilveksen futisjengille ja oli aika tutustua tamperelaisten termien mystiikkaan.” Nyt suunnitelmasta pidettiin sinänsä kiinni, mutta valtavat lumisateet toivat aivan uuden ulottuvuuden maastopyöräilyyn, alppihiihdon. Ryhmä kiersi ja pyöritti ensin Kauppia noin kaksi tuntia, ennen kuin lähti kohti tuntematonta.

Opas ei luopunut reittisuunnitelmasta missään kohtaa vaan samat polut ajettiin kuin olisi ollut kesä. Välillä puuteri lensi kauniissa kaaressa, kun ryhmä veti sladissa alamäkiä. Tämä olisi ollut täydellistä Pinkbiken etusivukamaa. Aivan mielettömät olosuhteet ajaa pyörää, kun uskaltaa ja tietää mitä lumen alla on. Opasta ei uskallettu kyseenalaistaa ja ryhmä sai kokea elämänsä lenkin. Tämä on täysin objektiivinen mielipide.

IMG_-6pgul3.jpg

Plussapyörällä paikalle ilmaantunut Arto vaan kauhisteli oppaan rengasvalintaa ja vauhtia niillä. Tällä kertaa kotietu oli kyllä oppaan puolella. Ryhmä eteni tyylikkäästi ja ilman haavereita. Hassua kyllä, kerran vinossa ollut puu pääsi yllättämään Laihian vahvistuksen, mutta niinhän koeajopyörillä on tapana tehdä.

Kolmen tunnin jälkeen ryhmä kohtasi keitaan. Aluksi luulimme sitä kangastukseksi, mutta tämä olikin totisinta totta, Niihaman Maja. Sisällä oli lämmin, juomat kuumia ja vohvelit täyttäviä. Ryhmä suoritti erinomaisen tankkauksen ja kolme jatkoi vielä kiertämään Kauppia ympäri. Hämärä alkoi kuitenkin aiheuttaa tepposiaan, eikä kaikkea enää uskallettu ajaa. Mutta kuinka ollakaan, neljä tunnin ajon jälkeen Laihian mies päätti, nyt ruvetaan ajamaan. Hän päätti oikeaoppisesti kokeilla, kuinka kovaa lainapyörällä pääsee. Vauhtia oli, muttei aina oikeaa suuntaa.

IMG_-7rr3k5.jpg 

Lopulta meidänkin oli tunnustettava Luonto Äiti voittajaksi, pimeys valtasi Mansen. Tässä kohtaa Teemu lähti kohti Dippakylää, oppaan ja Laihian miehen suorittaessa vielä temmon. Pyynikillä oli vielä tilaisuus kokeilla hämäräpolkuja ja päättää lenkki. Näin tiemme erkanivat ja aloitimme valmistautumisen huomiseen.

Tämä oli niitä päiviä, kun tunsi tekevänsä jotain sellaista, josta oikeasti nauttii. Kolme lähes yhtä pölhöä oli lenkillä, jota ei monikaan ymmärtäisi. Mikä saa ihmisen ajamaan lumihangessa kisapyörillä tunnista toiseen ja koko ajan nauttien? Sellaisia me tamperelaiset vain ollaan ja mahtavaa huomata, meillä on tovereita muuallakin.

Tämä oli Manse Epic vol 2.

Perttu kiittää, kuittaa ja kumartaa.

27.04.2017Twitter - Twiitit omalla sivulla
16.02.2019Uusi jännittävä vuosi edessä
02.09.2018Himos Epic - rankin rupeamani ikinä?
28.08.2018Minä ja legenda - koutsina Puss Campillä
01.08.2018Uusi luku alkaa
10.12.2017Oodi täydellisyydelle?
08.10.2017Merida 96 Team Perttu Tune
09.09.2017Käännepiste
21.08.2017Varustespesiaali osa2
06.08.2017Varustespesiaali

Siirry arkistoon »