Maitohappoa ja vauhtia Tahkovuorella!

17.09.2014

Moro

Viime viikonloppuna kilpailtiin MTB Enduro-finaalit Nilsiän Tahkovuorella, tai siis töyssyllä :) Tahko on siitä hienoadsc_6602.jpg paikka, että majoitusta on tarpeeksi, mäki on korkea ja melko jyrkkä, kelit ovat passelit ja kaikki on lähellä. Majoitus oli lähellä kisakeskusta, joka oli taas kävelysillan+pyörittelyn päässä hissiltä, josta kisat alkoivat.

Ennen kisaa olin ajanut lähinnä lenkkiä, enkä harjoitellut enää kovin määrätietoisesti. Viime kaudella kausi tuli päätökseen jo elokuun puolella, mutta toistaiseksi vaikuttaa, etten väsähdä ennen kauden loppua. Tuota varjellakseni ajoin mahdollisimman paljon palauttavaa lenkkiä Koldingin kisan jälkeen ja viime viikolla valmistauduin kilpailuun. Kävin Sappeessa vetämässä tiukan 2.5h alamäkisetin. Mikään treeni ei kuitenkaan valmista kilpailuun, saati uuteen kilpailupaikkaan enempää kuin edellisen päivän ratatreenit. Osa pätkistä oli itselleni tuttuja, ja osa tuntemattomampia, tuttuja olivat Rahasmäki ja El Grande väärin päin.

Erikoiskokeet eli EK:t

EK:t 1&7, 5&9, olivat hyvin samanlaisia. EK:t koostuivat rinneosuuksista, nopeasta rinnesiirtymästä, kivikkoisesta metsäosuudesta, sekä maaliin laskevasta metsäosuudesta. EK 1:llä metsäosuus oli huomattavasta terävempää dsc_7195.jpgkiveä, ja siirtymä sinne oli enemmän jumppapolkua kuin 5&9:llä. Jälkimmäisellä sen sijaan oli todella miellyttävä kivikkoränni, jossa pääsi todella kovaa, kunhan vain pääsi mukaan rytmiin, tai pikemminkin antoi vain flipperin viedä alaspäin :)

EKt: 2&8 oli todella nopea rinne lasku toisella puolelle mäkeä. Tuolla pätkällä ei ollut juurikaan mitään ihmeellistä, mutta silti se oli todella maukas pätkä! Ehkä juuri siksi, että sai polkea täysiä, ja sitten rullata sillä vauhdilla niin hyvin kuin vain taitoi.

EK 3 eli Rahasmäki on Tahko MTB:stä tuttu nopea polku. Polulla on muutamia sokeita kallion ylityksiä ja ennen jyrkkää käännöstä oikealle on terävemmästä kivestä koostuva lasku. EK on siitä hauska, että hapot saa jo ennen tuota mutkaa lähes maksimiin, ja mutkan jälkeen ne korotetaan maksimin yli poljettavalla osuudella! Tykkään!

EK 4 eli El Grande väärtepäin

On se vaan hauska lasku! Reitillä on todella paljon poljettavaa osuutta, jossa saa veivata sydemmän kyllyydestä, ja sitten uralla on miljoona erilaista linjaa, josta kukin valitsee mieleisensä linjan ja toivoo sen olevan nopein mahdollinen :) Mun puolesta El Grande olisi kisassa voitu ajaa kahdesti!dsc_7740.jpg

EK 6 oli pölhö pätkä, josta ei jäänyt mitään käteen. EK oli käytännössä pelkästään off camber mutkaa, joka ei ole mun bravuuri, joten pelasin varman päälle, ettei lipashtaisi.

EK 10 eli El Finale

El Finale alkoi tasamaaosuudella väärään suhtaan, tiukka mutka vasuriin, poljettavaa polkua kohti kivikkoa, josta siirtyminen hiekkatielle. Hiekkatiellä runttausta rinneosuudella, josta kurvattiin todella jyrkkään metsäränniin, vanhaan DH-uraan. Kävellessä se vaikutti hengenvaaralliselta, mutta oikeasti se oli todella upea ura! Enkä kisan paras? Treenaamalla kehittyy lajissa kuin lajissa, ja alkaa pelkotilat vähentyä.  Jyrkät osuudet oli höystetty mutkan jälkeisillä kivikko-osuuksilla, ja lopuksi oli mukava rinneosuus.

Garmin Edge 510 tallentama kisadata Stravassa

Ajajakokous oli kauhean aikaisin, mutta samallahan pääsisimme aikaisemmin kotiin. Kisaan starttasin hyvillä mielin, mutta varovaisesti. Aamukosteus oli suuri kysymysmerkki, koska nurmikon olivat todella märkiä, mutta olisiko polut myös? Ajoinkin ensimmäisen pätkän ”rauhassa” ja todettuani ettei ollut hätää, ajoin seuraavat jo omalla maksimillani. Ajoin kaikki kymmenen erikoiskoetta ilman suurempia murheita. Muutaman ajovirheen tein, jotka aiheuttivat jonkin verran aikatappiota, mutta voittotaistelu ei ainakaan siihen ratkennut ;) Tuloksista näkee, kuinka fyysiset pätkät sopivat mulle hyvin, ja kisan lopun El Finale myös. Tuohon vikaan pätkään vaikuttaa img_2703.jpgvarmasti kisan rasitus, mutta haluan ainakin uskoa, että tuollainen EK on mun tyyppistä ajoa, eikä vain fyysistä suorituskykyä ;) Kisa meni siis erittäin hyvin, sain puristettua eroa Lehikoisen Mattiin kiinni, tein oman ennätykseni aikaerossa sekä sijoituksessa. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi kauden skaboja! Suosittelen muillekin ”enskaa”, miksi? Koska se on hyväksi ajotaidolle, pyörän käsittelylle ja mielenterveydelle :)

Viikonloppuna kisataan maastopyöräilyn marathon matkojen Suomen mestaruuksista Hyvinkäällä. Tiedossa onkin melkoinen kisa, sillä kävin tänään tutustumassa polkuihin… :) Ei tarvitse sitten yllättyä, mun pyörä valinnasta! ;) Ja vielä on yksi XCO-kisakin tiedossa, kun Hyvinkään XCO-kisa siirrettiin parilla viikolla kiekkokaukalon vuoksi. Lauantaina Hyvinkäällä nähdään!

-Perttu

Tulokset

KUVAT:

25.08.2019Himos Epic on eeppinen ja #himoshaaste oli rankka
14.06.2019Rapa roiskuu
16.02.2019Uusi jännittävä vuosi edessä
02.09.2018Himos Epic - rankin rupeamani ikinä?
28.08.2018Minä ja legenda - koutsina Puss Campillä
01.08.2018Uusi luku alkaa
10.12.2017Oodi täydellisyydelle?
08.10.2017Merida 96 Team Perttu Tune
09.09.2017Käännepiste
21.08.2017Varustespesiaali osa2

Siirry arkistoon »